Odisys Bt. hivatalos weboldala

Solis

Sonalika 01

A cég érdeke a kiváló termék jellemzői révén világszínvonalú gyártás. A cég tulajdonát két népszerű márka képezi "Sonalika" és a "Solis" márkanevek alatt, de USA és dél-amerikai területeken APACHE néven forgalmazzák a termékeket 20Le-től 90Le-ig.

A vállalat két helyszínen üzemel Indiában, a gyártás Hoshiarpurban (Punjab) és vállalatirányítás Új-Delhiben, néhány részalkatrész beszállító származik Európából, Afrikából és Ázsiából. 

A gyártulajdonosok egy család tagjai, így szoros és közös érdekeltségük révén szigorúan és hatékonyan képesek irányítani a vállalatot. A gyártási folyamat első fázisa, a nyersanyag beszerzés, ehhez minőségellenőrzési csapat meghatározza a szükséges anyagminőséget és tenderezteti a beszállító jelölteket, kizárólag tanúsított beszállítók szállíthatnak be.

 A cég szigorú minőségi ellenőrzés normák által meghatározott szabványos minőségű anyagokat fogad be, ennek köszönhetően lesz a világszínvonalú a termék és az üzembiztonság.

Sonalika 02 Sonalika 03 Sonalika 04

A vállalat gyártja szinte a teljes modell sorozathoz ez alól a két kisebb modell képez kivételt. Az erőátvitelt, saját soron gyártják, míg a véglehajtásokat a Carrarotól szerzik be. A részkomponenseket, és a teljesen összeszerelt motor-váltó szerkezeteket is tesztelik, így biztosítva a szivárgásmentes és hosszú élettartamot ellátni képes fődarabokat, amelynek célja a 100%-ig elégedett ügyfél.

Az üzem saját tesztpályán minden modell sorozatot tartós üzemi körülmények között fárasztásos próbának vet alá, mielőtt szériaérettként megkezdenék a sorozat gyártását. Itt a tesztgépek közel 20 000 munkaórát dolgoznak le, az üzemeltetés előtt és után minőségi ellenőrzéseket végeznek a minőség biztosítása érdekében. Az alábbi vizsgálatokat végzik el a laborokban:

  • Motorvizsgálat: tesztelik gyorsított feltételek között, kopást, üzemanyag fogyasztás és teljesítményre kiterjedően
  • Hajtómű vizsgálókészülékekkel a váltókat és lehajtásokat
  • Körkörös tesztpálya (kínzás track) az anyagfáradást, majd a
  • Fáradtság tesztlaborban szétszerelik és mikroszkópikusan átvizsgálják repedések után kutatva
  • Roll Over Protection szerkezetet
  • Hidraulikus rendszer tesztelése, emelőerő és szállítási kapacitás, illetve kopásállóság
  • Endurance Test Rig a platform és a vezetői környezet illetve a külső burkolatok vonatkozásában
  • TLT Teszt, kuplung és csapágyak tesztje, erő és nyomatékmérés

Sonalika 05

A gyártás során a szériaérett modell minden egysége az előállítás közben egy sor minőségi ellenőrzésen megy keresztül a gyártás különböző szakaszaiban. A vállalat ARAI tanúsított automata vizsgaközpontokat használ, így kizárva a szubjektív emberi tényezőt.

A társaság rendelkezik képzési központtal is, ahol az általa alkalmazásba kerülő dolgozók képzést kapnak és csak sikeres vizsgát követően állhatnak a szerelősorra.

A gyártósorról lekerülő gépeket minden szempontból újra átvizsgálják, majd felkészítik a rakodásra, a végeredmény pedig az, amire minden vevő vágyik, a 100% SOLIS traktor, amely megbízható, funkcionális, és korszerű.

A Sonalika International jelenleg 41 féle modellt gyárt, melyből 7-et kifejezetten Európai piacokra szánnak.

A Solis 20 és 26 modellek motorján kívüli összes modell motorját, váltóját, saját maga készíti a Sonalika. 

 

Solis 20 és 26

A Solis 20 és 26 modellek kis kompakt méretükkel és az ehhez társuló fordulékonyságukkal, és magas műszaki tudásukkal tűnnek ki a kategóriából. A traktort 3 hengeres Mitsubishi ipari motor kultúrát járása és nagy nyomatéka teszi élvezetessé, melyet a több mint 800 Kg-os tömegű traktor képes kihasználni úgy, hogy a gép teljes szélessége 95 cm és a teljes hossz sem haladja meg a 250 cm-t. Ugyanakkor a felépítésnek köszönhetően a gép házikertekben és állattartó telepeken is használható, csakúgy, mint kommunális célokra, hiszen szerelhető rá front függesztés és homlokrakodó is.

Bővebben...

Solis 50

A kategória nehézsúlyú bajnoka, a 2.9 literes motorjával és 8 előre és 2 hátrameneti fokozatú váltójával a legmasszívabb ellenálló képességű, mindent tud, amit a nagyok, klímás kabinnal, légfékkel, EHR-rel is szerelhető opcionálisan, míg öntömege 2,5tonna, így akár 10 tonna össztömegű pótkocsi vontatására is alkalmas. Ugyanekkor a szervókormány és az oldal elhelyezésű váltókarok komfortossá és praktikussá teszik a gépet, igazi univerzalitása pedig a 130-150 cm ig állítható nyomtávjában rejlik.

Bővebben...

Solis 60

Míg öntömege max. 2,8tonna, így akár 11 tonna össztömegű pótkocsi vontatására is alkalmas. Ehhez megfelelő teljesítményt a 3,7 literes motor szolgáltatja. Ugyanakkor a szervókormány és az oldal elhelyezésű váltókarok komfortossá és praktikussá teszik a gépet, igazi univerzalitása pedig a 140-180 cm ig állítható nyomtávjában rejlik. A váltója 12/12 sebességfokozatú, szinkronizált irányváltós. A gép gyors, fordulékony és dinamikus, emelőmű teljesítménye 2,5 tonna.

Bővebben...

Solis 75

Öntömege max 3,5 tonna, így akár 14 tonna össztömegű pótkocsi vontatására is alkalmas. Ehhez megfelelő teljesítményt a 3,7 literes turbós motor szolgáltatja. Ugyanakkor a szervókormány és az oldal elhelyezésű váltókarok komfortossá és praktikussá teszik a gépet, igazi univerzalitása pedig a 140-180 cm ig állítható nyomtávjában rejlik. 

Bővebben...

Solis 75 N keskeny, ültetvény változat

A Solis 75 szuperkeskeny  kivitel , a gép a Solis 60 alapjaira épül, erősített véglehajtást kapott a megnövelt motor teljesítmény miatt, illetve a tengelyek a speciális igényeknek megfelelően lettek kialakítva. Öntömege max 2,8 tonna is alkalmas. Ehhez megfelelő teljesítményt a 3,7 literes turbó feltöltésű motor szolgáltatja.

Bővebben...

Solis 90

A traktor kétféle motorral érhető el jelenleg. Még elérhető a kifutó variáns, mely 2016 év végéig helyezhető forgalomba a káros-anyag kibocsátási normák miatt.
Az új 90-es már Common Rail rendszerű motorral érkezik.
A gép, robosztus felépítésű, 4087 cm3-es motorral érkezik, melyhez a befecskendező rendszert továbbra is a Bosch szállítja.

Bővebben...

Letölthető prospektusok

Odisys tavaszi ajánlat 2016