Odisys Bt. hivatalos weboldala

John Deere erdészeti gépek

A természet egyik legcsodálatosabb áldása az ERDŐ, mely körül vesz bennünket. Az erdőműveléssel foglalkozó emberiség évezredek óta megtanulta tisztelni és megbecsülni a természetet. Az erdők műveléséhez használt eszközök az elmúlt néhány évtizedben forradalmi átalakuláson estek át, ma már nem csak az erdészeti gumiabroncsozás és a gép alját védő páncélzat teszi igazi erdészeti géppé a traktort, hanem rengeteg speciális funkció, mely megkönnyíti és biztonságossá teszi az erdei munkát.

Az Odisys által kínált KOTSCHENREUTHER erdészeti gépcsalád tökéletesen illeszthető az erdészeti elvárásokhoz, hiszen eredetileg is erre tervezték és napjainkban is erre a célra fejlesztik. A Kotschenreuther KG által gyártott erdészeti traktorok alapját, azaz a motor és erőátviteli láncot a John Deere szállítja, majd erre a kiforrott és korszerű alváz-motor fődarabra szerelik fel az ügyfelek egyedi igényei alapján összeállított specifikációnak megfelelő komponenseket.

A kínálat két nagy csoportot képez, a kisebb tömegű és testméretű széria a K165R és K175R modelleket foglalja magában, míg a nagyobb testméretűek a K220R, K240R, K260R típusok, a számok egyben a lóerőt is jelölik.

Az alvázas kivitelű traktorra felszerelésre kerül egy kiegészítő, a traktort teljes hosszban merevítő segédváz, illetve a letalpalóként funkcionáló első híd hidraulikusan vezérelt kitámasztója, mely a használat során szintezhetővé teszi az első hidat, így daruzáskor, vagy egyenetlen terepen is stabilizálja a gép pozícióját. A gép alsó részét vastag, erős páncélzattal lehet megvédeni a külső erőhatásoktól.

Majd ezt követően felszerelésre kerül a speciálisan erdészeti célra tervezett robosztus vázszerkezetű erdészeti kabin, melyre nem szükséges külön védőkeretet felszerelni, mert a kabinváz önmagában elég erős extrém erőhatások kivédésére is.

A kabinban a legkorszerűbb technika és a legmagasabb komfort fogadja a gépkezelőt.
A traktor váltóművétől függően, a váltókar fix pozícióban helyezkedik el a kabin jobb oldalán. (PowrQuad illetve az automata kapcsolású AutoQuad kiviteleknél 20/20 illetve 24/24 sebesség fokozat áll rendelkezésre). Ezen kiviteleknél a traktor központi számítógépe is itt található, ezen a 10” átmérőjű érintőképernyős kezelő felületen történik a traktor alap hidraulikus és elektromos rendszerének a beállítása.

A DirectDrive duplakupplungos félautomata és az Autopowr váltóval szerelt kiviteleknél szinte minden esetben az üléskarfáján helyezkedik el a teljes gépkezelői terminál. Kérésre a terminál kijelzője rendelkezhet videó funkcióval is. A daru és adaptereinek a vezérlése az ülés karfáinak a végére szerelt joystick karokról történik. A kifejezetten nagy hidraulika kapacitást igénylő eszközök miatt a gépek alapszereltségben minimum 155 l/min hidraulika szivattyúval és növelt hidraulika olajtartály kapacitással készülnek, így kerülve el az idő előtti elhasználódást, vagy az esetleges túlmelegedést.

A daruk és a csörlők beállítását egy különálló terminálon végezheti el a gépkezelő, az XXL kabinnak köszönhetően az ülés pozíció 360 o ban állítható, fordítható, így teljes komfortot biztosítva a kezelőnek.

Minden géptípushoz elérhető a megfordítható kormányzás lehetősége, mely segítségével jobban kihasználható a gép teljesítménye.

A kabin felszerelését követően kerül szerelésre a Palfinger által gyártot Epsilon darucsalád ügyfél által kiválasztott tagja. A daruhoz kérhető a Kesla álltal gyártott ProAx processzor fej is.

A gépek darui alá rönkbehúzó csörlő és beemelő kerülhet, illetve szabványos pótkocsi vonófej, melyek fokozzák a gép kihasználhatóságát, akár kiközelítő kocsit is vontathat.

A gép front részére KWF által gyártott, nagy teherbírású, akár 8 tonna kapacitású, acél illetve köteles csörlőket szereltethetnek fel a megrendelők.

Ami a technika mellett fontos az üzembiztosság mellett, az nem más, mint az értékállóság, a szervizháttér és a lassú amortizáció, mely kiemeli a többi „erdészeti traktor közül a KOTSCHENREUTHER erdészeti gépeit.

Név / cégnév*
Telefonszám:*
-
E-mail:*
Üzenet:
Válasszon megyét*

Letölthető prospektusok

Frontpolder & Kranaufbauten

K sorozat