Odisys Bt. hivatalos weboldala

Mérföldkövek

A nevem Hernek Zoltán, az Odisys Bt. tulajdonosa és vezetője vagyok. Örömömre szolgál, hogy üdvözölhetem cégem honlapján.

Cégem története röviden:

2014

Újabb márkákkal bővült a kínálatunk.

Az indiai székhelyű Sonalika gyár Solis nevű traktorcsaládjával. Az együttműködés gyümölcsözőnek bizonyult mindkét fél számára, hiszen a 2015-ös évben a két fél által kitűzött értékesítési célokat elértük.

Az olasz ARRIZZA gyár professzionális ültetvényápoló gépeivel.

Moro Aratri – Olaszország piacvezető ekegyártója a kínálatunkban.
A Moro Aratri nem csak egy ekegyártó, a piac egyik legmasszívabb talajlazítóját készíti, elérhető áron, kiemelkedő minőségben.

2013

Eddigi legnagyobb lépés, az eddig bérelt Halasi úti telephelyről saját telephelyre költöztünk, a Könyves Kálmán Krt. 109.-be.
Ez a telephely tágasabb, szebb, modernebb és a miénk.

További fejlődésünk érdekében létrehoztuk az AGRO LTZ GmbH-t.

A cég németországi központtal és telephellyel áll rendelkezésére azon vállalkozásoknak, akik az Odisys-től is megszokott szolgáltatás színvonalat várja el, viszont szeretne élni az Unió nyújtotta pénzügyi lehetőségekkel, azaz az Áfa nélküli vásárlás Legális lehetőségével. Ha és amennyiben rendelkezik Uniós adószámmal.

2011

Újabb mérföldkő életünkben, megalapítottuk az Odisys Hungária Kft.-t.

Kezdetben egy Renault Magnum nyerges vontatóra alapozva, szállítmányozási témakörben tevékenykedő cégünket.

Ez a vontató 2012-ben 5 db Scania-ra cseréltük, melyek mind az Odisys Bt. beszerzését/eladását, mind a külső megbízásokat voltak hivatottak kiszolgálni ponyvás, illetve trailer vontatmányokkal.

Ez az 5 db-os flotta 2013-ban 6 db új MAN vontatóra cseréltük, ehhez 2015-ben további 2 db Volvo érkezett a flottába.

2010

Sajnos a mezőgazdasági gépek piacát is elérte a válság így a korábbi évekhez képest jelentős a visszaesés, bár arányaiban így is meg van a piacvezető pozíció. Sőt a szántóföldi vonalon jelentős piacszerzést könyvelhetünk el.

Elkezdtük forgalmazni a világ egyik legjelentősebb talajművelő gépeket gyártó márkáját a Lemken-t. 

2009

A termékkör további bővítését hozta, mivel a kommunális traktorokat kereső vevőink részéről erős érdeklődés mutatkozott a kifejezetten parkápoló gépek iránt, ezért hosszas keresés és a termékek körbejárása után az olasz Grillo márka mellett döntöttünk. A termék idehaza sem ismeretlen, mivel már néhány éve forgalmazzák, kisebb nagyobb lendülettel.

Az első év a márka és az Odisys összetartozásának az ügyfeleknél történő elmélyítését szolgálta.

A második év már jelentős eredményeket hozott a márkának és nekünk is. A kecskeméti városgazdaság például a márka egyik csúcsmodelljét választotta a korábbi márka helyett.

Szintén a 2009-es év új terméke a Sicma – talajmarók és ásógépek. A márka kimagasló ár/érték/minőség arányával hódít a magyar piacon.

Cégünk 2009 – ben megtartotta piacvezető pozícióját a kommunális gépek piacán illetve jelentős piaci részesedést szerzett a szántóföldi gépek piacán.

A 2009-es évet a cég több mint 2 milliárdos forgalommal zártuk.

2008

2008-as év számos eredményt tartogatott számunkra, és jó néhány minőségi változást a vásárlóinknak. Az első és legfontosabb a Goldoni traktorokra nyújtott garancia 1-ről 3 évre történő kiterjesztése, talán ennek, talán a sok munkának is köszönhetően az év végére a Goldoni hazánk piacvezető kertészeti, kommunális traktorává vált mintegy 80 db eladott géppel – köszönet érte Önöknek!

Az év további fejlődést is hozott, elindítottam az Odisys Sk. Sro nevű szlovákiai vállalatomat.

A szlovák piacon azonos termékkörrel vagyunk jelen, 2 fő munkaerővel és jelentős hazai segítséggel sikerült a piacion utat törni a képviselt márkáknak.

2007

2007-ben az akkor megszűnő Kecskeméti Agroker Kft termékportfólióját vettem át. Ezzel egyszerre jutott a cégem több éve Magyarországon forgalmazott kiváló minőségű termékek forgalmazási jogához és felkészült szakembergárdához. A termékkör kommunális és kertészeti célú traktorokból /Goldoni/ és azokhoz kapcsolható eszközökből állt / Nobili, Orsi, Fae, Campagnola, Bonatti, BFM-Baiano/. 

A cég és magam is ezzel nagy lépést tettünk, hiszen hirtelen mintegy 15 főt foglalkoztató vállalkozássá váltunk.

Természetesen a portfólió megvásárlása kötelezettségekkel is járt, mivel a korábban eladott gépek utógondozását is vállalni kellett.

Szintén ebben az évben már szükségessé vált a termékkör bővítése, mert a mezőgazdasági, szántóföldi gépesítés vonalán is élénk érdeklődés mutatkozott a korábbi ügyfélkör részéről.

Ezért felvettük a kapcsolatot nyugat európai John Deere kereskedőkkel annak érdekében, hogy ne csak egy John Deere traktorokat értékesítő cég legyünk, hanem a hivatalos márkaképviselet méltó alternatívája a nyújtott szolgáltatások tekintetében is, mert tudjuk, hogy nem csak az ár számít…

2002

Az Odisys Bt.-t 2002-ben alapítottam, a cég akkor a teljesítmény-optimalizálás, teljesítmény-mérés és chip tuning, azaz teljesítmény-növelés témakörében működött aktívan. Az ország akkor, és azóta is egyik legkorszerűbb teljesítmény-mérő fékpadjával.

Gépek raktárról

gepek raktarrol

Szállítmányozás

fuvarozas